Retningslinjer og hygiejne.

I Frederiksværk Svømmehal har vi stort fokus på, at sikre en god badeoplevelse for alle vores gæster. Det betyder blandt andet, at vi har nogle retningslinjer for hygiejnen, som skal sikre badevandets kvalitet. Du kan her læse om vores retningslinjer.

Hygiejne i svømmehallen.

Jo renere badevand, desto mindre klor skal vi tilsætte vandet. Mindre klor betyder, at du vil opleve mindre klorlugt og færre irritationer som røde øjne og tørre slimhinder. 

De bakterier, der er i bassinerne er dem, som de badende tager med. Et rent badevand er dermed betinget af de badendes personlige hygiejne - derfor har vi forskellige retningslinjer før brug af svømmehallen.

Vidste du at en badegæst der ikke har vasket sig før brug af svømmehallen, forurener bassinvandet 25 gange mere end en der har badet?

Derfor skal følgende retningslinjer overholdes, inden du hopper i bassinerne i Frederiksværk Svømmehal:

 1. Du skal vaske hele kroppen (herunder også dit hår medmindre du bærer badehætte) grundigt med sæbe i svømmehallens omklædningsrum, inden du ifører dig dit badetøj.
 2. Efter toiletbesøg og sauna skal du vaske dig igen efter anvisningerne.
 3. Dit badetøjet skal være rent og beregnet til formålet, og der må ikke bæres undertøj under badetøjet.
 4. Børn under 3 år og børn der ikke er renlige skal bære badeble eller blebukser. Uden på en badeble skal der bæres tætsiddende badebukser. Du kan købe en badeble i receptionen.
 5. Du må ikke forurene vandet under badning ved at spytte, pudse næse, eller tisse i vandet.
 6. Du må ikke bade, hvis du lider af en smitsom sygdom, som diarre, forkølelse, øre- eller øjenbetændelse, betændelse i huden, gulsot og lignende.
 7. Har du fodvorter eller fodsvamp må du udelukkende bade, hvis du er under lægebehandling. 

Der findes ingen undskyldninger for ikke at vaske sig inden brug af svømmehallen, hverken henvisninger til religion, eller at man lige har været i bad hjemme! Du skal altid vaske dig grundigt inden et besøg i svømmehallen. Det skylder du dig selv og de øvrige brugere af svømmehallen.

Retningslinjer i svømmehallen.

 • Gæster i svømmehallen, som ikke bader skal skal være iført shorts, T-shirt og bare tæer, som skal vaskes inden du træder ind i hallen.
 • Badegæster som ikke kan svømme skal anvende hallens svømmeudstyr.
 • Løb og leg omkring bassiner er forbudt da gulvene er glatte.
 • Det er forbudt at dykke og skubbe andre i vandet.
 • Udspring foregå i det store svømmebassin fra enderne ikke fra langsiderne. Udspring må aldrig være til gene for øvrige gæster.
 • Et hvert besøg i svømmehallen er på gæstens eget ansvar, og børn under 18 år bader på forældrenes ansvar.
 • Fotografering forbudt.
 • Personalets anvisninger skal til enhver tid følges.
 • For så vidt retningslinjer, herunder personalets anvisninger ikke følges, er personalet instrueret i, at afvise gæsten, og i sidste ende bortvise denne.
Sidst opdateret 6. juni 2019